Breaking

02/02/2022

Els calceteiros i l'escut de Lisboa

Homenagem ao Calceteiro de Lisboa, Lisboa (Portugal)
El Monument al Calceteiro és una obra de Sérgio Stichini que homenatja a aquesta figura típica de Lisboa en l'execució del seu art, la coneguda vorera artística portuguesa. Amb una superfície d'uns 30 metres quadrats, representa un conjunt escultòric que consta de dues estàtues de bronze de cos complet (un calceteiro que talla la pedra i un ajudant amb un estri per batre pedres), en un entorn on es representa el vaixell de São Vicente navegant amb dos corbs, el símbol de Lisboa, realitzat amb més de 10.500 pedres pels calceteiros municipals.
 
Aquesta estàtua es va inaugurar a Rua da Vitória el desembre del 2006 i es va situar a la plaça dels Restauradors, al costat de l'Hotel Avenida Palace, el juny del 2017.
 
L'origen de l'escut de Lisboa comença amb la mort del màrtir Sant Vicent a València. El seu cos va quedar abandonat a la seva sort i només el protegien dos corbs. Amb l'arribada dels musulmans les seves restes van ser traslladades a l'altra punta d'Espanya, concretament al cap de Sant Vicent. Les seves restes es van mantenir allà fins que el rei Alfonso Henriques va conquistar Lisboa.

Després de recuperar el territori per als cristians va escoltar on es trobaven les relíquies i va decidir anar a buscar-les i traslladar-les a Lisboa. Per això una barcassa que s'encarregarien del trasllat. El sorprenent va ser que en aquesta travessia van estar acompanyats per dos amics, sí que els has endevinat els dos corbs!

Quan el rei Alfons Henriques va observar l'escena va decidir que seria l'emblema de la ciutat. I des de llavors, l'escut de la ciutat és una barcassa amb dos corbs enfilats a l'embarcació, un a proa i un altre a popa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pàgines