Breaking

15/09/2023

Zähringerdenkmal

Zähringerdenkmal Bern (Schweiz)
El monument Zähringer (en alemany Zähringerdenkmal) és un monument a Berchtold V von Zähringen al Nydegghöfli, prop de la Nydeggkirche de Berna. No obstant, queda en un racó força amagat, fet que provoca que veure-la sigui, pràcticament, una casualitat.

Va ser realitzat a la foneria de mineral reial de Munic i es va donar a conèixer el 8 de maig de 1847 a la plataforma de la catedral. Karl Emanuel Tscharner va crear els quatre panells de bronze que s'adherien al pedestal dissenyat per Jakob Friedrich Studer. A finals de 1961, el monument fou retirat de la plataforma i erigit el 1968 amb una nova base al Nydegghöfli. Els quatre panells estaven units al mur de contenció de Nydeggasse.

La font Zähringer de 1535 i el monument Zähringer a la Catedral de Berna de 1601 també commemoren Berchtold V.
 
El símbol de la capital suïssa és l'ós, i és que el duc Berchtold V, fundador de la ciutat, li va donar el nom de Berna després de vèncer un ós, animal molt prolífic a la zona durant segles (bär és ós a alemany).

Personalment, és una de les estàtues més divertides que m'he trobat mai, una manera diferent de recordar la fundació de la ciutat. El duc està en una actitud atenta i valenta, com correspon a un heroi, però l'ós, rere el duc, sembla despreocupat cercant quelcom en el casc que el duc no porta posat, un contrapunt que jo vaig trobar simpàtic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pàgines