Breaking

01/08/2009

Santuari de Sant Segimon

Santuari de Sant Segimon, el Brull (Osona, Catalunya)

El santuari de Sant Segimon de Montseny es troba en els contraforts nord-occidentals del Matagalls, entre els torrents de Rentadors i de l'Oratori, a 1230 metres d'altitud. Diu la tradició que fou construït a l'indret on féu penitència, entre els anys 516 i 520, sant Segimon rei de Burgúndia (aproximadament l'actual Borgonya, a França).

Consta documentalment el 1290 com a capella feta en una cova. Estigué regida per ermitans i deodonats del segle XIV al XVIII.

Entre els anys 1640 i 1782 es van construir les edificacions que formen l'actual conjunt d'església i hostatgeria, i s'abandonaren les antigues, adossades al penyal; arribant a ser un dels santuaris més importants de Catalunya entre els dedicats a un sant. El 1810 els francesos van cremar el santuari, però va ser restaurat pel poble de Viladrau. Amb la desamortització de Mendizábal, el 1837, el santuari va ser comprat per l'amo de can Gat. Poc a poc la devoció per aquest lloc va anar decreixent, fins que l'any 1936, novament fou cremat i destruït. En els darrers anys, el santuari obria del 1 de maig al 31 d'octubre, data en que els ermitans es retiraven a l'ermita de l'Erola, 3 km. més avall, camí de Viladrau, a fi de no quedar isolats per la neu i el fred.
Entre el 1959 i 1961, es van fer unes obres de restauració que van quedar inacabades.

És un lloc molt popular entre els excursionistes que van a trescar pel Montseny i sembla estar en unes permanents obres de restauració que, molt possiblement, no s'arribaran a acabar mai (que no són les mateixes que les esmentades anteriorment).

Cada any passa per aquí, a principis de febrer, la travessa més popular del Montseny, la Viladrau - La Garriga, organitzada pel Centre Excursionista Garriguenc.


1 comentari:

  1. Really a nice blog. yours blog about Santuari de Sant Segimon is nice thanks to add such these things. Yours blog is really awesome

    ResponElimina

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pàgines