Breaking

26/07/2012

La Majestat Batlló

Majestat Batlló, MNAC, Sants-Montjuïc (Barcelona, el Barcelonès, Catalunya)
Les imatges tallades en fusta constituïen un dels elements fonamentals de l'església com a objectes de devoció. Una de les tipologies més desenvolupades a Catalunya va ser la de les Majestats, imatges de Crist a la Creu que simbolitzen el seu triomf sobre la mort, entre les quals destaca la «Majestat Batlló». Es caracteritza pel seu caràcter solemne, gràcies a una composició marcada per la frontalitat i la geometrització, i a l'aspecte luxós de la túnica, que recorda els refinats teixits bizantins o hispanomusulmans. Aquesta modalitat comptava amb un gran referent, el «Volto Santo» de Lucca (Toscana, Itàlia), objecte d'un culte extraordinari des de finals del segle XI.

És una talla de mitjan segle XII en fusta de noguera (cap i cos), salze (braç dret), om (pal de la creu) i alzina (travesser de la creu) endrapada parcialment i policromada al tremp, amb unes mesures de 156 x 119,5 x 20,5 centímetres que procedeix, probablement, d'una església de la comarca de la Garrotxa, i que va ser una donació d'Enric Batlló i Batlló a la Diputació de Barcelona, d'aquí el nom amb la que és coneguda.

2 comentaris:

  1. ¡Hola! Estoy buscando para un trabajo fotografías del Palau de la Música pero echa por otros autores. Es decir, me piden un documento gráfico donde salga representada la obra. ¿Podríais ayudarme?
    Gracias!!

    ResponElimina
  2. Tinc alguna foto del Palau de la Música a la meva galeria de Flickr: http://www.flickr.com/photos/cinglesdeberti

    ResponElimina

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pàgines