Breaking

23/02/2024

Les fonts policromades de Suïssa

Fontaine de la Justice, Neuchâtel (Suisse)
Un dels aspectes més curiosos de Suïssa són algunes de les fonts que decoren els seus carrers. La majoria d'aquestes fonts son interessants exemples d'art renaixentista, en què els dissenys i la pompositat de les figures policromades esculpides demostren la prosperitat d'aquesta zona segles enrere. Aquests dissenys solen destacar per unes altes columnes, que les fan visibles a la distància, i les escultures que les coronen poden respondre a diferents patrons: tant poden ser personatges històrics, tant poden ser personatges de faules populars o tant poden ser al·legories de la cultura.

Les fonts més conegudes d'aquesta tipologia probablement es troben a Berna, la capital suïssa, com la de l'Ogre, la de la Justícia, la de Moisès o la de Samsó. També és habitual trobar-ne amb l'ós, el símbol de la ciutat.

Però no només a Berna se'n troben d'aquests tipus de fonts. La que faig servir per il·lustrar aquest petit escrit és a Neuchâtel i rep el nom de la font de la Justícia. Aquesta font en concret fou esculpida entre 1545 i 1547 per Laurent Perroud i consta d'una conca octogonal al centre de la qual s'alça una estàtua que representa la Justícia. Als peus d'aquesta estàtua hi ha un papa, un primer magistrat, un emperador i un gran turc que representen les quatre formes de govern diferents del segle XVI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pàgines