Breaking

03/03/2022

La font de Passavets

Font de Passavets, Fogars de Montclús (el Vallès Oriental, Catalunya)
La font de Passavets és una de les fonts més conegudes del massís del Montseny. situada en terme de Fogars de Montclús, al Vallès Oriental. Es troba també al peu de la riera de Santa Fe, en una ampla explanada amb grans faigs, un centenar de metres aigües amunt del pont per on la carretera de Santa Fe a Sant Marçal salva aquest curs d'aigua, que en aquest punt és l'inici d'una reserva natural fluvial, amb codi ES100RNF140002. És una zona de quarsites, pissarres, gresos i calcàries.

L'entorn de la font es troba molt ben arranjat, amb un llarg mur que pot servir de seient si es considera oportú. L'aigua cau en un enreixat i per regla general sol presentar un bon cabal d’aigua durant tot l'any.

El topònim Passavets hi ha qui el fa derivar de «pas dels avets», etimologia que té tot el sentit del món si tenim en compte que la font es troba a l'antic lloc de pas d'extracció de la fusta d'avet. A principis del segle XX es deia -o algú va pretendre que es digués- font de Santa Florentina, tot i que a vegades, no sé fins a quin punt, se la troba referenciada com a font de Passavents (sic).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pàgines