Breaking

27/11/2015

Ярославль Майолика

Ярославль Майолика
Ja fa 10 anys que un servidor publica fotos amb més o menys regularitat a Flickr. En tot aquests anys, aquest lloc m'ha proporcionat algunes coneixences, amb les quals podem dir que, fins i tot, hi ha una certa amistat. El que no hauria dit mai és que aquestes coneixences o amistats poguessin arribar des de lluny, molt lluny. Al setembre d'enguany, després de molts anys de seguir-nos i de compartir el joc de les endevinalles del joc, vaig poder conèixer en geoorgesf i, el que és més important, compartir una agradable vetllada que només l'horari ferroviari va poder finalitzar. Com sol passar en aquestes ocasions, sempre hi ha un intercanvi de presents, que no deixa de ser un record material (molt bonics, això sí), però sempre els millors records són els immaterials, l'estona compartida.

Un d'aquests records materials són les figuretes de majòlica de Iaroslavl, un record que, segons em van explicar, està substituint les tradicionals nines russes, que es veuen com un símbol d'antiguitat.
 
 La majòlica, que és una paraula que deriva de la italiana maiolica, que a la seva vegada és una alteració de la llatina Maiorĭca, amb què es designava l'illa de Mallorca, és una ceràmica amb un acabat esmaltat que li dóna un toc vidriós especial. La terracota és la base dels treballs de ceràmica i, en aquest cas, s'hi aplica un esmalt metàl·lic compost de sílice, cendres sòdiques calcinades, plom i estany. Les figures, com es pot veure, són del més variades: animals, angelets, paisatges diversos... però sempre de colors ben vius i atractius.

La ciutat de Iaroslavl (en rus: Яросла́вль) és una important ciutat russa situada al nord-est de Moscou que, entre d'altres, té una rica tradició en ceràmica. Modernament, una part dels ceramistes han començat a aplicar aquestes tècniques al seus productes i la majòlica de Iaroslavl està prenent força com a souvenir de la Rússia actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pàgines