Breaking

13/08/2024

L'Arbre de la Llibertat

L'arbre de la Liberté, Coutras (Gironde, France)
Un Arbre de la Llibertat és un arbre que és plantat com a símbol d'una llibertat assolida. És una figura que s'origina a l'època de la Revolució Francesa de 1789 simbolitzant l'arbre de la vida, la continuïtat, el creixement, la força i el poder. Es planten generalment al lloc més concorregut i visible d'una localitat com a signe d'alegria i símbol d'emancipació, ja que aquests arbres anirien creixent juntament amb les noves institucions. Aquesta tradició s'estengué ràpidament per Europa i Amèrica.

En el cas de Catalunya encara es conserven un parell d'arbres de la Llibertat, com són l'arbre d'Arbúcies, a la Selva, i el de Llançà, a l'Alt Empordà.

Però com que és una tradició d'origen francès, el que us ensenyo aquí és el de Coutras, a la Gironda. Aprofitant que amb l'equip del meu fill havíem anat a jugar un partit d'hoquei patins a Coutras vaig aprofitar l'hora penjada que em quedava per anar a voltar pel centre de la vila i em vaig trobar amb aquest exemplar. Es tracta d'un roure que va ser plantat al final de la cerimònia commemorativa de l'11 de novembre de 1944 que va tenir lloc en aquesta localitat francesa, poques setmanes després de l'entrada del 14è batalló de franctiradors i partisans francesos (FTPF) de les Forces de l'Interior Franceses, el 28 d'agost de 1944, marcant l'alliberament de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pàgines