Breaking

14/02/2017

La Catedral de l'Àrtic

Ishavskathedralen a la llum del sol de mitjanit, Tromsø (Troms, Norge)
L'església de Tromsdalen (en noruec Tromsdalen kirke o Tromsøysund kirke), més coneguda com Catedral de l'Àrtic (Ishavskatedralen, literalment "La Catedral de l'Oceà Àrtic"), és una església construïda en 1965. Es tracta d'una església parroquial i no d'una catedral.

Dissenyada per Jan Inge Hovig, els seus materials de construcció es basen en el formigó. És, probablement, el més destacat de Tromsø, encara que la ciutat té una altra església d'interès, la Catedral de Tromsø, que es caracteritza per ser la única catedral de fusta de Noruega.

Tot i el seu avantguardista aspecte, el seu interior és molt acollidor.

És visitable i també s'hi ofereixen concerts, dels que se'n pot saber la programació a la pàgina web del temple. Nosaltres vam tenir el plaer d'escoltar-hi un concert d'orgue, certament preciós, i que no era gens car.

Una vista panoràmica del temple i de la ciutat de Tromsø es pot aconseguir pujant al Storsteinen, una muntanya de 421 metres d'altitud, des de la que es domina tot el sector de Tromsø. La manera més còmoda de pujar-hi és amb el Fjellheisen, un telefèric que funciona des de 1961.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pàgines