Breaking

01/04/2010

La Casa Batlló

L'espasa del drac, Casa Batlló, L'Eixample (Barcelona, el Barcelonès, Catalunya)

Tot i que l'entrada és un xic cara (pels residents a Catalunya no ho és tant), és una visita altíssimament recomanable. Com ens va dir una de les persones que treballen allà, amb qui vam intercanviar unes opinions, lamentablement pocs catalans van a conèixer aquest lloc tant impressionant de Barcelona.

Aquesta obra d'Antoni Gaudí (1904-1905) és el resultat de la reforma d'un edifici del 1875, del qual modificà tots els pisos, l'escala i la façana, i afegí els soterranis i el darrer pis. L'any 1969 fou declarada monument històrico-artístic, i entre 1989 i 1993 fou rehabilitada per l'arquitecte Josep M. Botey.

La façana és lleugerament ondulada, recoberta de ceràmica i vidre d'una policromia brillant, resultat de la col·laboració amb l'arquitecte Josep M. Jujol. Per la seva superfície es distribueixen un seguit d'obertures de formes ondulades, balcons de ferro forjat i tribunes d'obra. La teulada és de gran pendent, coberta d'escates de ceràmica i flanquejada per una petita torre circular coronada per una coberta bulbiforme i una creu de quatre braços. La forma sinuosa del coronament combina perfectament amb la de la façana de la veïna Casa Ametller de Puig i Cadafalch, que ja havia estat acabada l'any 1900. Els diversos elements de la façana semblen prendre formes orgàniques, i així les finestres aparenten boques, les columnes ossos, els balcons màscares de calavera i la teulada l'esquena d'un drac. Les golfes són d'un gran interès constructiu i el coronament de la façana posterior i les xemeneies de la coberta es resolen en destacades formes policromes.


1 comentari:

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pàgines