Breaking

28/03/2018

La llegenda del Pic de Burgarag

Pic de Bugarach (Aude, France)
L'Aude va ser una vasta i fèrtil plana en la qual hi habitaven fades i elfs en lluita permanent contra dracs i serps que infestaven la regió. La fada Nora i follets Bug i Arag eren venerats per tothom, mentre que Cers, fill d'Èol, el pare dels vents i les tempestes, era rebutjat per tothom sota l'acusació de devastar cultius, destrossar cases i de fer emmalaltir els arbres i les flors.

Un dia que la tempesta havia causat estralls, la fada Nora, tenint llàstima, va decidir implorar ajut al gran déu Zeus. Tocat per l'audàcia i pot ser per la bellesa seductora de la fada, va aconseguir que el déu del tro prometés calmar la ira de Cers.

Com escalant una muntanya per acostar-se als cels, el follet Bug va enfilar-se sobre les espatlles d'Arag per suplicar al mestre de l'Olimp el retorn. Aquest últim es va deixar convèncer i va aixecar una muntanya protectora pels núvols en el lloc on els dos follets s'havien enfilat a implorar-lo.

Lluny d'aquest nou bastió, que va prendre el nom de Burgarag, tota la plana del Rosselló i l'altiplà de les Corberes ja no havien de patir pels rampells de Cers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pàgines