Breaking

13/02/2018

Toret

Toret musicale, Sanremo (Imperia, Italia)
Els Toret són unes fonts públiques d'Itàlia, amb un color típic d'ampolla verd, que es caracteritzen per ser un petit un cap de toro (en italià, toret vol dir petit toro) del qual flueix l'aigua. Són un dels símbols de la ciutat de Torí (en italià, Torino) i estan dispersos per tota la ciutat, amb un cens d'aproximadament 800 torets. Tots ells es troben a la capital de Savoia i als seus voltants, excepte dos, que es troben a Sanremo, respectivament a la Piazza dei Dolori i a la Via Francesco Corradi, que és la de la foto.

La més antiga d'aquestes fonts de toros petits data de la segona meitat del segle XIX). Sembla ser, però, que la font de la via Francesco Corradi mai hagi tingut el color de l'ampolla verda clàssica i l'òxid comença a convertir-se en mestre del ferro colat. A més, al voltant del recipient que acull l'aigua, hi ha un curiós pentagrama (que envolta la font i recorda que Sanremo és, sobretot, música.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pàgines