Breaking

14/12/2014

El pessebre del nostre record

El pessebre del nostre record, Bigues (el Vallès Oriental, Catalunya)
Diu la cançó "Tot això passava abans que fóssim catalans, quan pels boscos i els prats trobaves quatre gats". Aquestes estrofes ens remunten molts segles enllà, lluny del nostre record. Però no fa tan de temps, en ple segle XX, pràcticament a tocar dels dits i en el record de molts de nosaltres, "la ginesta feia olor, no es parlava de la televisió i pels boscos i pels prats s'hi trobaven els Can i els Cal, que conreaven la terra, criaven animals i tallaven alzines i pins per fer costals de llenya per als forners i carbó per a les cuines econòmiques".

Tots aquests Can i Cal viven disseminats per camps i muntanyes, i les seves cases es coneixien bé pel nom o el motiu que els hi donaven: Can Segimon, Ca l'Arcís, Can Frare, Can Pou, etc., etc.

Ells formaven el grup de gent, de la nostra gent, que potser sense fer grans coses, aconseguiren portar-nos a nosaltres, els seus descendents, als nivells de prosperitat i benestar dels quals ara gaudim.

És per això que, com a reconeixement a tots ells, hem muntat aquest Pessebre en què els seus personatges seran motiu de nostàlgia per alguns, mentre que per als altres representarà conèixer el què passava per aquests indrets no fa massa més de cinquanta anys.

Enguany s'ha traslladat l'emplaçament al Parc de Can Badell, més arresserat i accessible, però on s'ha hagut de fer un gran esforç de darrere hora degut a la ventada del passat dimarts,alguns dels efectes eren encara ben evidents, com es pot ben veure a la foto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pàgines