Breaking

08/08/2022

Torna la Festa Major de Sant Bartomeu de Mont-ras

Després de tres anys de no poder-se celebrar, enguany retorna la Festa Major de Sant Bartomeu de Mont-ras. L'any 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19, i l'any 2021, en el que encara hi havia restriccions i moltes coses no es veien clares, la festa va deixar de fer-se, essent aquests els dos únics anys en què s'han deixat de celebrar des de que es començaren a fer per la ja llunyana segona meitat de la dècada dels 80 del segle XX.

Com bé sent tradició, el cartell de la Festa Major correspon a una de les samarretes guanyadores del concurs de pintura que es celebra el diumenge al matí, on els nens plasmen en una samarreta la seva particular visió de l'ermita i del seu entorn. Aquest concurs, anomenat "A Sant Bartomeu tu hi pintes molt", es manté en el programa el dia i hora habituals, just després de l'ofici religiós i la xocolatada, i mentre el jurat deliberi hi haurà la també tradicional festa de l'escuma. El sopar de germanor i la música són els elements comuns de la festa tant pel vespre del dissabte com el de diumenge. El dissabte, després del ball, amenitzarà el grup de versions Police Line seguits de DJs, amb una benvinguda a càrrec de la Colla de Gegants de Sant Llorenç Savall, mentre que el diumenge les havaneres, el rom cremat i el ball de festa major seran la cloenda de l'edició d'enguany.

Com sempre, els beneficis que s'obtenen són gestionats per l'Associació d'Amics de l'Ermita de Sant Bartomeu, que els reinverteix en la conservació de l'ermita situada políticament en territori de Bigues i Riells del Fai i religiosament en el de l'Ametlla del Vallès. Sant Bartomeu de Mont-ras és una ermita d'origen romànic, con tantes d'altres, del segle XII, però que té la particularitat que és "la meva ermita", la que cau a prop de casa, la que he mamat des de ben petit, i, que, per tant, forma part d'un servidor, com de tots els que hem crescut o portem molt de temps al seu voltant. Per tant, tot el que té a veure amb aquesta ermita, ens toca, i, enguany, més que de costum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pàgines