Breaking

08/12/2012

Calendari de Bigues i Riells 2013

Els colors de les pomes, can Ribas, Bigues (el Vallès Oriental, Catalunya)

Anualment l'Ajuntament de Bigues i Riells edita un calendari que envia a tots els veïns del municipi. Resulta que pel calendari de l'any 2013 els ha semblat una bona idea utilitzar fotografies d'un servidor publicades a Flickr i, evidentment, a un servidor la idea li ha semblat bé i no ha posat cap inconvenient, just el contrari.

A continuació transcric la introducció que n'han fet:

La mirada d'un detallista

La vida n'és plena, de petits detalls. Distingir-los o triar-los pot esdevenir tot un art. El detallista no fa una altra cosa que posar-se a la pell de l'altre: recorda i posa en valor el que per a tu és important, encara que es tracti d'un no res (una data, un perfum, una carícia, una cançó...). A l'esport d'alta competició, els periodistes comenten sovint que el partit o la cursa o el que sigui s'ha resolt per un detall, per "aquell" petit detall. I, en canvi, respirem alleugerits quan algú ens dóna tota mena de detalls. Així, doncs, poca broma amb els detalls.

El calendari de l'Ajuntament de Bigues i Riells per al 2013 recull 12 detalls del municipi a través de la mirada d'un detallista. N'és el seu autor, Jesús Cano Sánchez, del Grup Excursionista de Bigues i Riells - Amics dels Cingles de Bertí (GEBRACB). Un home que ha conreat la seva mirada de fotògraf a base de tenir els peus a terra. De fet, a base de trepitjar l'entorn de Bigues i Riells i la resta del Vallès i, com és definitori dels excursionistes, pas a pas, sense pressa, amb respecte per la natura. En aquest calendari trobareu instantànies excel·lents de la Festa Major de Sant Bartomeu de Mont-ras, de Bigues o de Riells del Fai; recordareu racons de can Ribas, el forn de can Duran, can Maspons, l'església de Sant Pere, el Molí de la Torre o el parc de can Badell; i us estremireu amb la pota momificada de la darrera lloba de Riells que penja a la masia de la Madella de Riells. Dotze detalls, dotze fragments de nosaltres mateixos, dotze gemmes d'un detallista.


A més a més, hi ha una entrevista a un servidor en el butlletí municipal del desembre de 2012, que n'adjuntaré l'enllaç bon cop estigui penjat a la xarxa.

Però el millor de tot és la satisfacció personal que comporta que algú s'interessi pel que fas i que et demanin de fer-ho servir i, si es tracta de fer poble, doncs millor que millor.

Aquí us deixo la relació de les dotze fotos triades pel calendari:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pàgines