dilluns, 28 de setembre de 2009

Sant Martí del Brull

La seva construcció romànica és del segle XI i es conserva bé exteriorment. Fou reformada per complet en 1588 encara que es va respectar l'absis i l'estructura exterior del temple.

L'interior és de nau única coberta amb volta de canó construïda amb posterioritat i reforçada amb arcs torals. L'absis central és semicircular i està decorat amb finestres cegues en sèries de tres, amb arcuaciones i bandes lombardes. La seva porta original es conserva tapiada en la part sud. L'absis té volta de cambra d'esfera. Contava amb una capçalera amb dues absidioless a cada costat de l'absis central, substituïts durant les reformes del segle XVI per unes capelles quadrades. Estava decorat amb pintures murals del segle XII, descobertes en 1909 i trasllades en 1935 al Museu Episcopal de Vic. La temàtica d'aquestes pintures són el Gènesi, la Redempció i el Pantocràtor voltat pels tetramorfos.

El campanar i la porta de ponent són del segle XVIII, època en la qual es va realitzar una nova reforma de l'edifici.


Mostra un mapa més gran


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.