Breaking

25/05/2018

La llegenda del gall negre

La leggenda del gallo nero, Colle Petroso (Siena, Italia)
Durant l'Edat Mitjana, la República de Siena i la de Florència estaven sempre en lluita entre elles per prevaler l'una sobre l'altra i es donaven batalles constants pel control del territori del Chianti, que es troba entre les dues ciutats.

Explica la llegenda que les dues parts, cansades de barallar-se, van decidir resoldre les diferències de manera molt singular. Les noves fronteres que separarien les dues repúbliques es determinarien a través de la trobada de dos cavallers, un amb els colors de Florència i l'altre amb els colors de Siena, cadascun partiria de les seves respectives ciutats en cantar del gall a la matinada. El punt en el qual es trobarien marcaria les noves fronteres entre les dues ciutats.


Per tant, l'elecció de l'animal era crucial. Els sienesos van escollir un gall blanc, i la nit anterior van decidir donar-los de bon menjar de manera que el matí següent hagués cantat més fort i d'hora. Els florentins, en canvi, van optar per un gall negre al que van mantenir tot el dia gairebé sense menjar, sense aigua ni espai on moure.

El matí següent de tan important dia el gall negre, a causa de la fam incommensurable que tenia, va cantar molt abans del matí permetent al cavaller florentí partir amb gran avantatge, mentre el gall blanc, amb el seu estómac ple, va dormir sense més problemes fins tard, comptant gran part del matí.

El resultat de tan pacífic acord per resoldre la qüestió va ser que tots dos cavallers es van trobar a tan sols 12 quilòmetres de distància de Siena, va ser així que el territori del Chianti amb el seu nou símbol va passar a ser propietat de la República de Florència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pàgines