dimarts, 27 de novembre de 2012

L'aeròdrom d'Empúriabrava

Un aeròdrom és una zona de terreny o aigua destinada a l'envol i aterratge d'aeronaus, amb edificis i altres instal·lacions o amb l'absència d'elles. Antigament el terme aeròdrom s'aplicava a qualsevol camp d'aviació però després de la generalització de les línies aèries ha passat a designar aquells camps que no tenen trànsit regular o instal·lacions dels aeroports. El terme camp d'aviació només s'utilitza per a zones d'aterratge o envol en terra ferma mentre que aeròdrom pot ésser tant en terra ferma com en aigua.

L'aeròdrom d'Empuriabrava està situat a la comarca de l'Alt Empordà, a 2 quilòmetres a l'est de Castelló d'Empúries. El seu codi i classificació OACI és LEAP i 1C respectivament.

Es tracta d'un aeròdrom privat on fonamentalment es practica paracaigudisme, propietat de l'empresa Fórmula y Propiedades, SL, i la gestió recau en el Centre de Paracaigudisme Costa Brava. La seva activitat principal és la pràctica del paracaigudisme tot i que aplega altres tipus de vols de fotografia i publicitat aèria, vols turístics i fa funcions d'escola de pilots privats d'avió. Registra uns 6.000 enlairaments anuals i un total de prop de 130.000 salts.

La superfície del sistema aeroportuari és de 36,58 ha. Disposa d'una pista de vol de 800 x 20 m que es denomina 17 – 35 asfaltada i amb senyalització. Disposa de carrers de rodada i una plataforma d'estacionament d'aeronaus de 7.500 metres quadrats. Així mateix hi ha disponible un servei de bar i restaurant a causa de la seva funció lúdica.

L'avió de la imatge és un de Havilland Canada DHC-6 Twin Otter (doble nútria en anglès), fabricat l'any 1969 i amb matrícula EC-ISV. És un avió de passatgers STOL (Short Take-Off and Landing, és a dir, enlairament i aterratge curts) i utilitari desenvolupat per la companyia canadenca de Havilland Canada. És considerat el programa aeronàutic més exitós del Canadà.

El tren d'aterratge tricicle fix, les seves habilitats STOL i la seva relativa alta taxa d'ascens l'han convertit en un exitós avión de càrrega, de passatgers regional i d'evacuació mèdica. A més, és popular en les operacions de paracaigudisme, disposant d'una capacitat per a 22 saltadors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.